Cart:

0
U heeft geen producten in uw winkelwagen.

0

Welkom bij onze webwinkel!

Lichtgewicht Rollator Expert Tips

Lichtgewicht rollators worden veelal van aluminium gemaakt waardoor ze aanzienlijk minder gewicht hebben, maar toch enorm stevig zijn. Overweegt u om een licht gewicht rollator aan te schaffen? Lees dan eerst onze drie gouden tips.

Lichtgewicht Rollator Voorbeeld

 

Tip 1: Vraag uzelf af of een lichtgewicht rollator de juiste keuze is.

Een lichtgewicht rollator is gemakkelijk te manoeuvreren en is beter handelbaar dan een zwaarder model. Ook kan een lichtgewicht rollator eenvoudig een stukje worden opgetild wanneer men tijdens het wandelen een opstapje tegenkomt, of wanneer men gebruik maakt van bus of trein.

Hoewel een lichtgewicht rollator voordelen biedt, kan een zwaarder model soms een betere keus zijn. Wanneer u moeite heeft om uw evenwicht te behouden biedt een zwaarder model namelijk meer steun, terwijl een lichtgewicht rollator sneller zal meebewegen. De TOPRO Olympos is een goed voorbeeld van een rollator die iets zwaarder is en daardoor erg stabiel.

 

Tip 2: Hoe kies ik het juiste lichtgewicht rollator model?

Het kiezen van een geschikte, lichtgewicht rollator hangt af van waar u de rollator wil gebruiken. Gebruikt u de rollator uitsluitend binnen, vooral buiten of zowel binnen als buiten?

Uitsluitend binnen: Ga voor een smallere variant met zachte banden zoals de TOPRO Troja Classic of de TOPRO Troja Walker

Vooral buiten: Ga voor een wat robuuster model met buitenbanden zoals de TOPRO Olympos

Binnen en buiten: Ga voor een hybridemodel zoals de TOPRO Troja 2G

 

Tip 3: Overweeg een duurzame lichtgewicht rollator aan te schaffen.

De rollatormarkt kent vele modellen die in de eerste instantie erg voordelig lijken te zijn, maar een korte levensduur hebben. Wij adviseren onze klanten altijd te kijken naar een standaard of een lichtgewicht rollator uit het hogere segment. Hier staat meestal een wat hoger prijskaartje tegenover. Echter, wanneer u een rollator regelmatig gebruikt is het verstandig om hier niet op te bezuinigen. Een met zorg ontworpen rollator biedt uw lichaam namelijk de juiste ondersteuning, waarbij goedkopere “wegwerprollators” rug en nekklachten tot gevolg kunnen hebben.

Een voorbeeld van lichtgewicht rollators van hoge kwaliteit zijn de rollators van de Noorse fabrikant TOPRO. In samenwerking met fysiotherapeuten en ergotherapeuten ontwikkelen zij al jaren de beste lichtgewicht rollators op de markt. Onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar de TOPRO Troja 2G vanwege haar veelzijdigheid en haar vernieuwde design. Net als alle andere TOPRO modellen staat op deze lichtgewichte rollator 7 jaar garantie.

Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Stuur ons meteen een bericht en wij beantwoorden uw vraag graag! Ga hiervoor naar onze contactpagina.