Cart:

0
U heeft geen producten in uw winkelwagen.

0

Welkom bij onze webwinkel!

Loophulpmiddelen in overzicht

De meeste mensen krijgen vroeg of laat mobiliteitsproblemen. Hoewel dit volkomen normaal is, zijn er loophulpmiddelen op de markt die u ondersteuning kunnen bieden tijdens het wandelen. In dit artikel geven we een overzicht van de verschillende soorten loophulpmiddelen.
 

Loophulpmiddel WandelstokLoophulpiddelen zonder wielen

Een wandelstok of kruk is een loophulpmiddel dat enorm kan helpen wanneer u moeite hebt om uw evenwicht te houden tijdens het lopen. Wandelstokken zijn er in verschillende kleuren en materialen. De meeste stokken zijn gemaakt van aluminium omdat dit materiaal stevigheid biedt zonder al te zwaar te zijn. Ook zijn er opvouwbare en verstelbare aluminium wandelstokken die gemakkelijk mee te nemen en op te bergen zijn. Daarnaast zijn er houten wandelstokken op de markt die natuurlijker aanvoelen en voor sommige mensen ook ietwat chiquer ogen.


Looprekken

Een looprek is eigenlijk een samenbundeling van een aantal wandelstokken tot een stabiel geheel. Looprekken geven daardoor een beter uitgebalanceerde steun dan wandelstokken. Vrijwel alle looprekken zijn gemaakt van aluminium aangezien het hulpmiddel anders veel te zwaar zou worden. Een nadeel is wel dat het looprek bij elke stap opgetild moet worden wat kracht vergt van de armen.


Loophulpmiddelen met wielen

Een rollator was oorspronkelijk een looprek op wieltjes maar is tegenwoordig uitgegroeid tot een geavanceerd loophulpmiddel. Er zijn een groot aantal rollators op de markt, vrijwel allemaal van aluminium die beschikken over handige opties zoals een boodschappentas of verlichting. Goede rollators zijn tevens uitgerust met handremmen voor optimale controle op de weg.

Meer informatie over rollators

Vanwege het ontwerp van de rollator wil het nog wel eens voorkomen dat men deze met een verkeerde houding bestuurt. Daarom is het belangrijk een rollator te kiezen met een ergonomisch design, zodat een gezonde houding wordt gewaarborgd. De rollators van de Noorse fabrikant TOPRO bijvoorbeeld zijn in nauwe samenwerking met fysio- en ergotherapeuten ontwikkeld. Het ontwerp zorgt ervoor dat de gebruiker een gezonde houding aanneemt waardoor nek- en rugklachten worden voorkomen. Voor meer informatie over dit merk rollators kunt u het volgende artikel raadplegen: TOPRO Rollators.

 
Loopfietsen

Wanneer een rollator niet aan uw wensen voldoet kunt u ook kiezen voor de loopfiets. De loopfiets is een loophulpmiddel dat ondersteuning biedt en uw benen en gewrichten van gewicht ontziet waardoor lopen een stuk makkelijker gaat. Loopfietsen zijn vaak, net als sommige rollators ook opvouwbaar zodat ze gemakkelijk mee te nemen zijn in het openbare vervoer.

Hebt u vragen na de hand van dit artikel? Neem gerust contact met ons op.

 

Gerelateerde artikelen