Cart:

0
U heeft geen producten in uw winkelwagen.

0

Welkom bij onze webwinkel!

Looprek

Metalen looprek met voorwielen

Een looprek is een loophulpmiddel voor o.a. ouderen en mensen die een revalidatie-traject volgen. Het biedt meer steun dan een wandelstok en is dan ook een logische vervolgstap wanneer eenzijdige steun niet meer volstaat. Dit is vaak het geval bij mensen met evenwichtsproblemen.

Looprekken bestaan uit een vier-potig metalen frame met vaak rubberen noppen aan de onderzijde voor extra grip. De gebruiker tilt het looprek om te beginnen een stukje van de grond, zet het verder voor zich neer en neemt vervolgens een aantal stappen waarbij het steun biedt.

Hieronder vertellen we u meer over de verschillende soorten looprekken:

 

Looprek met opsta-steun

Met opstahulp

Sommige looprekken zijn voorzien van een of twee lager geplaatste stangen, de zogenaamde opsta-steun of opsta-hulp. Deze stangen zijn bedoeld om steun te bieden wanneer de gebruiker vanuit zitstand omhoog wil komen, bijvoorbeeld bij een toiletbezoek.

Opvouwbaar looprek

Deze variant is een uitkomst wanneer u uw looprek ook graag met u meeneemt. Door de rechter- en de linkerzijde van het rek dicht te klappen blijft een plat frame over dat gemakkelijk in een kofferbak past, of naast u in de bus. Let er op dat opvouwbare looprekken minder zwaar belast kunnen worden en alleen geschikt zijn voor gebruikers tot 135Kg.

Verstelbaar looprek

Een looprek dat in hoogte verstelbaar is kan verschillende gebruikers van verschillende lichaamslengtes dienen en is daarom ideaal voor een ziekenhuis of een zorginstelling. Vanwege de verstelbare poten geldt ook hier dat een verstelbaar model niet geschikt is voor zwaardere personen.
Looprek met wielen

Wielen

Een looprek met wielen begint al gauw te lijken op een Rollator en zorgt ervoor dat de gebruiker het rek niet op hoeft te tillen maar vooruit kan rollen. Dit vergt wel voldoende kracht in de armen en het vaart behouden zoals bij een vierwiels-rollator is minder goed mogelijk. Mocht u geïnteresseerd zijn een rollator kijk dan eens op onze pagina met TOPRO modellen.

 

Heeft u een vraag over looprekken die hier niet wordt beantwoord? Neem dan contact met ons op en we voorzien u graag van een antwoord.