Cart:

0
U heeft geen producten in uw winkelwagen.

0

Welkom bij onze webwinkel!

Inklapbare of opvouwbare Rollator – Kenmerken van een goede aankoop

 

Opvouwbare Rollator WheelzAHead

Bent u overtuigd van het gemak van een rollator en reist u vaak met de auto of het openbare vervoer? Of hebt u een rollator slechts een enkele keer nodig en bergt u deze de rest van de tijd graag buiten het zicht op?

Als u uw situatie herkent in de bovenstaande vragen is een opvouwbare rollator een geschikte oplossing. Eigenlijk is een groot deel van de rollators opvouwbaar, maar is de ene een stuk praktischer te vervoeren dan de ander. In dit artikel hebben we de belangrijkste kenmerken van een goede, opvouwbare rollator voor u in kaart gebracht die u kunt meenemen bij het doen van een aankoop.

Heeft u een vraag over opvouwbare rollators die hier niet wordt beantwoord? Neem dan contact met ons op.

 

Dubbel of enkelvoudig opvouwbare rollators

Opvouwbare Rollator TOPRO Olympos

Sommige rollators zijn te vergelijken met een vouwfiets en kunnen twee maal opgevouwen worden waardoor ze erg compact te maken zijn. Deze modellen noemen we dubbel opvouwbaar en worden vaak geleverd met draagtas. Voorbeelden hiervan zijn de modellen van het merk WheelzAhead zoals op de afbeelding hierboven.

In de meeste gevallen hoeft een opvouwbare rollator echter niet zó klein te zijn om toch makkelijk mee te nemen. Enkelvoudige opvouwbare rollators zoals de TOPRO Olympos hiernaast zijn bovendien nog te verrijden wanneer ze zijn ingeklapt waardoor ze gemakkelijk tussen smallere passages door te manoeuvreren zijn. Daarnaast zijn enkelvoudig opvouwbare rollators over het algemeen stabieler doordat ze minder los-bewegende onderdelen bevatten.

 

Het gewicht van een inklapbare rollator 

Wanneer u een inklapbare rollator wil aanschaffen is het belangrijk om te letten op het gewicht van het product. Vooral wanneer u vaker met het openbaar vervoer reist, is het prettig om een model te hebben van een lichter materiaal zodat u gemakkelijk in en uit de trein of bus kunt stappen.

Veel lichtgewicht rollators zijn gemaakt van aluminium waardoor ze stevigheid behouden en toch erg wendbaar en gemakkelijk op te tillen zijn. De nieuwe Troja 2G van TOPRO bijvoorbeeld is een inklapbare rollator die minder dan 8kg weegt,  terwijl er vanwege het stevige design niet wordt ingeleverd op stabiliteit.

 

Conclusie

Wanneer u over weinig bagage ruimte beschikt en vaak met de auto reist, is het aan te raden een rollator te kiezen die dubbel opvouwbaar is zoals de modellen van WheelzAhead. Deze zijn namelijk erg compact waardoor ze zelfs in de kleinste kofferbak passen.

In de rest van de gevallen is een enkelvoudig opvouwbare rollator compact genoeg. Vooral binnen het openbaar vervoer komen enkelvoudig inklapbare modellen goed tot hun recht. Let er wel op dat u een opvouwbare rollator kiest die van een licht materiaal is gemaakt zoals aluminium. Bent u opzoek naar een lichtgewicht, enkelvoudig opvouwbare rollator? Neem dan eens een kijkje op onze TOPRO pagina.

Hebt u nog vragen na aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met ons op en we beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk!