Cart:

0
U heeft geen producten in uw winkelwagen.

0

Welkom bij onze webwinkel!

Rollator met onderarmschalen consumenten-informatie

Als u last heeft van gevoelige gewrichten kan een rollator met onderarmschalen een uitkomst zijn. In dit artikel vindt u actuele informatie over dit type rollator. Daarnaast beantwoorden we een aantal veel gestelde vragen en geven onze experts een voorbeeld van een geschikte rollator met onderarmschalen.

 

Wanneer is het verstandig dit type rollator aan te schaffen?Rollator met onderarmschalen

Een rollator met onderarmschalen is vooral bedoeld voor revaliderende mensen of mensen met reuma of artritis. Soms kunnen mensen zonder een gediagnosticeerd aandoening ook baat hebben bij de onderarmschalen als ze gevoelige (polsgewrichten) hebben.

De onderarmschalen zijn aan de bovenkant van de rollator geplaatst en zijn voorzien van twee verticale handgrepen.  Door de verticale stand van de handgrepen nemen de polsgewrichten een natuurlijke houding aan waardoor ze minder belast worden.


Waar is een rollator met onderarmschalen niet voor bedoeld? 

Dit type rollator is uitsluitend geschikt om binnen te gebruiken op vlakke ondergrond. De onderarmschalen zijn namelijk niet in staat om schokken op te vangen wanneer u deze buiten zou gebruiken. In principe zou buitengebruik op een zuiver vlakke ontgrond mogelijk moeten zijn maar wij raden dit niet aan.

 

Waar kan ik een goed model met onderarmschalen vinden?

Er is vandaag de dag een redelijk aantal rollators met onderarmschalen verkrijgbaar. Een aantal volgt de low-budget-trend waardoor men voor een vrij laag bedrag onterecht het idee krijgt een verstandige keuze te maken. In de praktijk blijkt echter dat goedkopere rollators vrijwel nooit langer dan twee jaar mee gaan en er minder is nagedacht over de belangen van de eindgebruiker.

Een rollator met onderarmschalen die door zorgexperts wordt geadviseerd is die van het merk TOPRO. De rollators van dit merk zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met ergo- en fysiotherapeuten waardoor ze de gebruiker een gezonde houding geven en steun bieden waar dat nodig is. Voor meer informatie zie: TOPRO Troja Classic Walker

Uit de zeven jaar garantie die op TOPRO rollators staat blijkt bovendien hoe overtuigd de fabrikant van haar product is. Dit bewijst dat het bij TOPRO om degelijke, met zorg ontworpen producten gaat en niet om goedkope showrollators.


Hebt u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met ons op en we zullen ze graag beantwoorden.

Gerelateerde artikelen